Pærecrumble – Efterårets nemmeste kage

Pærecrumble er hurtig og nem at laver, og er uden sammenligning den kage vi laver oftest, i efteråret. Vi har et par gamle pæretræer, som forsyner os med store mængder af gode pærer. Og så er en pærecrumble er virkelig nem at lave, og luner godt på en kølig efterårsdag.

Pærecrumble opskrift
Varm pærecrumble med creme fraiche.

Du skal bruge

  • 5-6 pærer
  • Lidt citronsaft
  • 100 g blød smør
  • 75g hvedemel
  • 75g havregryn
  • 25 g brun farin
  • 75 g sukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Creme Fraiche,  mindst 18%, eller en stor kugle god vanilje is.

Pærerne skrælles og skære i mindre stykker. Dette gøres meget nemt med en æbleskræller, her skal pærerne dog være lidt faste i det,  for at processen ikke forvandler dem til pæremos.

Pærestykker til crumble.

Pærestykkerne blandes med halvdelen af sukkeret, kanel og citronsaft, hvorefter de lægges i et ovnfast fad.

Pærestykker med sukker og kanel, til pærecrumble.

De øvrige ingredienser kommes i en skål, hvor de forarbejdes med klør fem, indtil det hele har en lidt klumpet, men ensartet struktur.
Crumblen fordels over pærestykkerne, og det hele bages i ovnen i 30 minutter, ved 180 grader.

Den lune pærecrumble serveres med en god fed creme fraiche, mindst 18%…. Eller et godt scoop vaniljeis.

Helst i en solrig krog i have, hvor der er læ og sammen med en god kop varm kaffe…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *